Cauta...

28 ianuarie 2009

Am asa o pofta de viata...



Astazi este o zi speciala. Nu doar pentru ca este ziua mamei mele, si desigur ca iar am uitat, dar mi-am amintit intr-un context mai ciudat. Dar, si pentru ca noaptea trecuta am visat ceva foarte ciudat, ceva ce m-a pus putin pe ganduri.
Eram la Piata Alba Iulia, si mergeam pe la C.E.C. [cine nu stie, undeva intre Centrul Bucurestiului si Piata Muncii], si am vazut o masina care venea cu viteza din directia Unirii,si a facut rondul. De la Piata Muncii spre Unirii veneau mai multe masini, dar una avea viteaza foarte mare. Baiatul care a facut rondul nu s-a asigurat si a facut accident, pentru ca a intrat in masina care venea cu viteza. In mai putin de 10 minute, politia si salvarea erau acolo. Inclusiv eu eram acolo. Acel baiat era un prieten foarte bun. Nu a supravietuit. Pe rond, unde de obicei sunt parcate masini, era un cal alb, cu o pata maro pe piciorul stang. Alerga in jurul rondului, si se uita spre mine. Mi-a facut cu ochiul, iar eu eram ma uitam foarte ciudat. De fapt, pentru cateva secunde, atentia tuturor era concentrata spre acel cal.
La 10 m-am trezit brusc, dar, cu zambetul pe buze. Nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Mereu visez chestii ciudate, dar de obicei ma trezesc mirata, speriata, panicata, poate ingrozita. Astazi m-am trezit cu zambetul pe buze.
M-am dus la baie, si apoi mi-a venit sa ma imbrac si sa ies afara. Nu stiu de ce. Nu am mai facut asta de 3 saptamani. Am stat pur si simplu in casa, incercand sa merg, si desi ma doare inca piciorul, pe la 11 eu eram afara si ma plimbam prin ploaie. Nici macar nu imi luasem paltonul. Mi-am tras gluga pe cap, si am luat-o printre stradute. Mi-am luat vechiul mp3 player, care are ecranul spart si functioneaza o singura casca, si pe care imi pusesem cu o zi inainte melodia "Pofta de viata". Tot timpul in care m-am plimbat, am ascultat aceasta melodie. [pot sa o declar melodia mea preferata de pe "Sufletul Orasului", alaturi de "Sinteze" :D]
Si m-am gandit si la visul meu, si acum ma gandesc, dar tind sa dau vina pe plictiseala, oboseala si stresul pe care le-am acumulat in 3 saptamani. Nu o sa ma las invinsa de un vis. In plus, toata ziua am zambit. M-am simtit in sfarsit bine, m-am plimbat, este unul dintre putinele lucruri pe care le fac cu o placere deosebita...Normal ca acum stranut, sper sa nu ma racesc.
Pe la 12:30 eram acasa, am aruncat hainele pe calorifer, si m-am bagat in pat, sa ma uit la tv. Iar imi venea sa zambesc...La un moment dat, m-a sunat Alina sa vada ce mai fac [asa cum face in fiecare zi, draga de ea -parca as fi Drumes].
Tot pe la 4 ma suna Alina sa imi povesteasca o faza de la scoala...Si aizi mi-am amintit eu de ziua mamei...Pentru ca am declarat ziua de 28 a lunii ziua noastra in care ne bagam...Si asa un ras m-a apucat cand mi-am dat seama ca imi bag de ziua mamei mele...[banii la banca, nu va ganditi la "intrari dubioase"]
Trecand peste, astazi a fost o zi ciudata. Aseara am visat urat, dar viata e frumoasa, si am asa o pofta sa traiesc, sa plec undeva departe, caci zi de zi omul se schimba si fiecare isi traieste viata cum stie mai bine! Eu vreau sa ma bucur de familie, prieteni, sanatate, si bani, ca si aia conteaza, dar mai ales de sanatate si de sticla asta de apa pe care o am langa mine.
"Vreau sa zambesc, e dimineata, tre' sa-mi pastrez pofta de viata!". Uite cam asa a iceput ziua mea.Cum o sa se termine, inca nu stiu.:)


"Smile, even if it’s a sad smile, because sadder than a sad smile is the sadness of not knowing how to smile." :)

Mi s-a facut pofta de mere verzi.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Bitza si Grasu` XXL :X doua din marile mele iubiri :D chiar ma bucura faptul ca au facut colaborarea asta;)
abia astept sa cietsc ce`ai de zis vis`a`vis de "pofta de viata ". intuiesc ca va fi un post optimist si fain :P

Paula spunea...

Hm:-?
Avem mari iubiri comune, ce pot spune:))
Am scris cam fara fir...m-am simtit foarte aiurea la visul ala:(, dar totusi viata e frumoasa:x

Anonim spunea...

Bv, o melodie f buna, cu toate ca nu ma incanta bitza chiar asa mult macar e Grasu' acolo :))

worsakeend spunea...

ce vise mai ai si u :p

Paula spunea...

stiu:|
vreau vise frumoase!!!:))
o sa ma duc la o ghicitoare, si asa metalul meu cica e cositorul:-j

Anonim spunea...

in timp ce mancam azi dimineata imi analizam visu` de acu` 2 nopti
am visat ca ma atacau moliile si erau d`alea maaari si scarboase ce emanau un fel de praf negru ce a pus stapanire pe mine
brusc, mi`am amintit de calul tau alb.
ale dracu` vise . cat pot fi undele de ireale si altele...

Paula spunea...

vai, moliile sunt naspa:|
si din fericire visul meu a fost din categoria altele...
tot am pofta de mere verzi:-?

Anonim spunea...

"Plec departe, cat mai departe, poate
nu mai poate sa ma dea jos o noapte..."8->











alinuta :X:X:X