Cauta...

1 mai 2013

Carpe Diem!

Nu prea are timp sa se gandeasca daca este rau sau bine. Nu vrea sa-si umple mintea cu ganduri de genul asta. Se simte ea bine, este fericita si zambeste din ce in ce mai mult. A ajuns sa-si adore rasul, sa vrea sa-l auda, sa se uite in oglinda si sa-si iubeasca zambetul, sa-si admire frumusetea cu totul, din cap pana-n picioare, in cele mai ascunse locuri din mintea ei. Nici macar nu stie unde se duce, cu cine sau de ce, totul se invarte in jurul ei, si se vede doar pe ea, singura. Pentru prima oara se gandeste la ea, si nu ii pasa, nu o intereseaza ceea ce face, nici macar ceea ce simte! Nu o mai doare, nu se mai simte vinovata, si nu mai percepe greseala ca fiind greseala, raul ca pe rau, sau ura ca pe ceva rau. Daca o uraste, inseamna ca-i pasa, si ii pasa si ei; daca este rau, clar nu e bine, dar ce conteaza cum e?  
Daca toate sunt gresite, poate asa ar trebui sa fie.
S-a trezit intr-o dimineata mai devreme decat trebuia, si s-a ridicat din pat, insa avea impresia ca ceva  o trage inapoi, si nu era somnul, nici lenea, era ceva acolo de care nu se putea detasa, ceva ciudat. Stia exact ca voia sa se intinda in locul acela, dar nu a facut-o, i-a fost atat de usor sa plece in dimineata aceea, si se tot intreba daca ii este, inca, atat de usor sa se detaseze.
Intr-o alta dimineata, inainte sa se trezeasca, s-a dus sa se plimbe, singura... Privea totul ca pentru prima oara, si se intreba cum ar fi ca in fiecare dimineata sa aiba aceeasi senzatie. Cum ar fi sa te indragostesti zilnic de aceeasi persoana? Sa te sarute, si sa simti mereu ca este prima oara cand face asta? Sa simti ca fiecare imbratisare este prima, si sa te bucuri de fiecare lucru pe care il face o persoana, ca si cum ar fi prima oara cand face acel lucru... Si exact asa se simtea, si era groaznic de bine, si avea nevoie sa fie atinsa, privita, sarutata, iubita, pentru prima oara.
Refuza inca sa se gandeasca la multe lucruri, dar nu-si poate scoate din minte prima clipa in care s-a indragostit, si culmea este ca fiecare clipa este prima.


Niciun comentariu: