Cauta...

4 noiembrie 2016

Fericirea

Fericirea poate avea multe forme si culori. Te poate invalui din senin, ori trebuie construita in timp. Uneori trebuie sa muncesti pentru ea, alteori vine gata impachetata.
Pentru multi oameni, fericirea nu are definitie. Altii stiu exact ce anume le confera acest sentiment.
Foarte multi oameni ii fac pe altii fericiti extrem de usor...altii nu stiu cum sa faca asta...ori nu vor sa stie.
Ce inseamna sa faci pe cineva fericit? Sa-l vezi zambind? Sa-l faci sa rada in hohote? Sa se bucure de fiecare moment din viata? Toate astea la un loc, plus inca ceva.
Oamenii au uitat sa fie fericiti. E mult sa mergi pe strada si sa vezi pe cineva zambind. E mult, si tragic. Ma bucur cand vad oameni razand...ar trebui sa mi se para ceva normal.
Cat iti ia sa faci pe cineva sa zambeasca? Cateva secunde: un mesaj, un gand bun, o imbratisare, o floare, o incurajare, un sarut, si tot asa...
Cat iti ia sa faci pe cineva sa zambeasca, si sa nu uite prea repede de ce a zambit? Cateva minute: o plimbare in parc, in mall, in piata, o vizita scurta, dar la momentul potrivit, un dar oferit din suflet, un suc baut impreuna la colt de strada, si tot asa...
Cat iti ia sa faci pe cineva sa zambeasca, si sa nu uite niciodata de ce a zambit? Cateva ore: o cina in parc, pe o banca pustie, o conversatie la telefon, lunga cat noaptea intreaga, o discutie fata-in-fata, sincera si nevinovata, o imbratisare de sute de minute, un sarut cald, de zeci de secunde, o noapte alba petrecuta impreuna, si tot asa...
Cat iti ia sa faci pe cineva fericit? O viata intreaga, in care omul acela zambeste, si daca uita de ce a zambit, il mai faci o data sa zambeasca, si tot asa, pana ajunge sa nu uite niciodata de ce a zambit.
Fericirea nu trebuie uitata, pentru ca este cel mai important lucru pe care oamenii il pot avea impreuna. Nu poti fi prieten cu un om, daca ceea ce faci il intristeaza, nu poti avea o familie, daca dezamagesti, nu poti avea o relatie daca nu esti dedicat, nu poti fi fericit, daca esti trist, dezamagit, si singur.
Daca oferi fericire, vei primi acelasi lucru in schimb. 

Viata e simpla si frumoasa, daca stii sa gasesti fericire in fiecare mic detaliu.

Niciun comentariu: