Cauta...

13 februarie 2018

Limbajul femeilor

Citeam pe pagina de facebook a unui domn Profesor pe care am avut onoarea sa-l cunosc in facultate, un scurt comentariu vis-a-vis de limbajul femeilor (unul foarte, foarte succint asa).
Voi sintetiza respectivul comentariu:
Toata lumea cunoaste clasicele "Nu sunt suparata pe tine" (Voi sufla flacari), "Faci cum vrei" (Faci cum vreau), "Cee?" (Reformuleaza cat ai ocazia), "Uau" (Prost esti), "Bine." (Am incheiat conversatia), "Nimic" (aici sunt multe injuraturi) sau clasicul Seen (Ma gasesti unde se termina linia orizontului).

Voi incepe aceasta postare personala cu urmatorul citat:

                                               sursa: http://diaryofamadmind.com/

Bineinteles, aceste cuvinte nu vor sa aduca niciun fel de jignire barbatilor sau femeilor, sunt cumva metaforice, deci nu trebuie luate mot-a-mot, insa in esenta descriu perfect vesnica lupta intre sexe.

Femeile. Inteligente sau nu, sincere ori parsive, frumoase (fiecare in felul ei, prin aspect ori caracter, aparenta ori esenta), analiste innascute, loiale sau deloc asa, dedicate in general, sufletiste ori pietre de moara. De ce se comporta asa? De ce nu le intelege nimeni? Sa ne intelegem - nici ele nu se inteleg; nici pe ele, nici unele cu altele!
Ar trebui sa vorbesc la persoana I plural. Sunt si eu pe acolo. Ce mai conteaza? Cum ziceam, nu ne facem noi fata noua. Hah!

Ce vrem noi de la barbati? E simplu: NU STIM ce vrem de la barbati.
Vrem sa fim alintate, dar parca ar merge un pic de "duritate", vrem flori dar nici in fiecare zi ca devine plictisitor, vrem laude, insa nu exagerate, caci nu le mai credem, vrem sa mancam fara sa ne ingrasam (noi astea de ne ingrasam cand respiram langa ciocolata), vrem satisfactie fizica, sufleteasca si intelectuala (asta cand nu gasim tot felul de scuze sa nu...avem parte de stimulente).
Ne dorim din tot sufletul sa gasim omul ala care sa stie totul despre noi, cand nici noi nu ne cunoastem complet. Barbatul trebuie sa stie care e mancarea noastra favorita, dar stam o ora la restaurant sa rasfoim meniul.
Suntem fericite pana la cer si inapoi, dupa care intram brusc in stari necunoscute, sub replica "N-am nimic". Chiar nu avem nimic. Ne conturam idei absurde si inutile in cap si le transformam in probleme inexistente. Apoi, ne dorim sa gaseasca barbatii solutii, sa ne sprijine si sa ne ajute sa trecem peste, si ne enervam cand nu fac astfel! Ajungem la o concluzie vesnica: tot noi ne descurcam! Nu este un neadevar. Singure iesim la liman. Nu e amuzant?

Barbatii. Loiali sau nu, solidari sau indiferenti, priceputi ori insuficient de "caliti" incat sa schimbe un bec, inteligenti sau batuti in cap, buni sau cu adevarat rai...toti au aceeasi povara pe cap: femeia.

Mai exact, cum functioneaza ea. Bineinteles, regula nu este generala, insa in mare parte, femeia are nevoie de: respect, incredere, afectiune, intelegere si comunicare. Acum, fircare ramura poate fi descrisa, dezvoltata mai exact. Limbajul femeilor cere, in esenta, unul dintre aceste 5 elemente foarte importante. In momentul in care ea simte ca unul din aceste lucruri nu ii este acordat, actioneaza, impulsiv, cu ajutorul acestor semnalmente dubioase.

Respectul.
O femeie nu va accepta, de exemplu, sa o jignesti. Iar daca vei face asta alaturi de prietenii vostri, va zambi iar apoi cand o vei intreba ce are, iti va spune "nimic". Tu, barbat fiind, ai uitat ca ai pus-o intr-o situatie dificila. Si de aici neintelegerea acelui "Nimic..."

Increderea.
Cand iese la o cafea cu fetele sau se duce la salon a sta 3 ore, da-i pace. Nu o face de doua ori pe saptamana; poate odata la 2 luni. Daca o acuzi de verzi si uscate, cand vei vrea sa iesi la bere cu baietii, iti va spune: Fa ce vrei.

Afectiunea.
Imbratisari spontane, pupici, mesaje, etc etc. Cel mai important: Arata ca iti pasa cu adevarat. Arata-i ca o iubesti. Fa-o sa simta ceea ce simti tu pentru ea. Daca nu e iubire, nu te purta ca si cum ar fi. Altfel, te vei lovi de: uau...

Intelegerea.
Incearca sa o cunosti, cat mai mult. Sa stii ce o face fericita, si sa faci cumva sa fii fericirea ei. Stii ca-i plac florile, e simplu sa ii iei 3 lalele odata la doua saptamani. Mai simplu decat sa o vezi bosumflata weekend de weekend. Ii plac bijuteriile? Fa-ti un obicei din a-i lua o bratarica, un pandant, o pereche de cercei din cand in cand. E mai ieftin decat sa-ti vinzi mai apoi sufletul, ca sa iti dai seama de ce "nu e suparata pe tine".
Intelege-i starile, atitudinea si accepta-i ideile. Chit ca nu sunt toate pe gustul tau, e mai bine uneori sa mananci o friptura fara sare, decat sa nu mananci deloc.

Comunicarea.
Unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o relatie. Ai ceva pe suflet, spune-i. Vrea sa-ti spuna ceva, asculta. E posibil ca in 5 minute sa rezolvi o problema careia altii nu ii gasesc solutie in 5 ani. Nu este greu! Fa in asa fel incat sa nu auzi acel "Cee?", care sa te faca sa te gandesti daca trebuia sa spui sau nu un lucru. Sinceritate.
Atfel, raspunsul nu va fi niciodata doar: "Bine"

Acestea fiind spuse, limbajul femeilor nu este nici vreun dialect extraterestru, nici vreo limba moarta, necunoscuta. Este doar reflexia comportamentului barbatului din viata ei.

Niciun comentariu: