Cauta...

10 mai 2010

Sinuciderea unui inger


El nu stie ce se intampla. Oare...?
In aceasta seara sta intins pe pat, si-si framanta cele mai negre ganduri...se intreaba daca nu cumva ea are pe altcineva...sau daca oare l-a uitat...Sau daca ei ii este teama sa se intoarca la el. Ganduri ce-i stapanesc intreaga minte nu-l lasa sa doarma pana noaptea tarziu, cand nici luna nu mai zambeste, caci este la fel de somnoroasa precum lumea.
Cand se duce la baie, se aseaza in cada voluminoasa, parca prea mare pentru el, singur. Apoi se gandeste sa invite o 'ea' alaturi, insa nici o 'ea' nu este la fel de buna precum cea pe care o iubeste. Astfel face baie singur, invaluit de aromele ei preferate. Se uita spre samponul ei, intinde mana si ezita o clipa. Este barbat! El stie ca barbatii nu-si arata sensibilitatea, asa a fost invatat. Se ridica brusc, se imbraca in capodul de baie negru ca taciunea si se duce pe balcon.
Fumeaza linistit o tigara, facandu-si singur planuri de viitor. Isi doreste sa redecoreze apartamentul, sa-si cumpere un mobil nou, sa schimbe tigarile si alte banalitati. Singura lui problema este faptul ca nu se poate gandi decat la designurile proiectate de ea pentru decorarea apartamentului, la mobila ei preferata si la marca ei favorita de tigari.
Se intoarce in dormitor, se intinde din nou pe pat asteapta sa adoarma. Se roaga din rasputeri sa nu se mai trezeasca a doua zi dimineata. Sa lase in urma lui doar un corp rece de piatra. Incet, adoarme.
De dimineata, o mangaiere calda ii ravaseste parul. Cu ochii intredeschisi, revede surasul ce-i face intotdeauna diminetile senine. O priveste in ochi si ii spune ca o iubeste. O lacrima rece se scurge pe obrazul ei pal...Ii sopteste 'te iubesc' si dispare ca si cum nici n-ar fi existat.
Abia atunci el intelege. Telefoneaza toti prietenii ei, afla ce s-a intamplat, si sta putin pe ganduri. Nu mai are pentru ce trai. Se gandeste daca oare...daca oare trebuie sa faca acest lucru, sau sa-si continue viata?
Oare ea ar fi fericita, stiind ca el inca este pe Pamant? Oare ei i-ar parea bine daca el ar intalni o alta femeie? Oare el ar mai putea fi fericit fara ea? Oare alta 'ea' ar putea sa o inlocuiasca?
Fara a-si putea raspunde la aceste intrebari, se culca linistit, si se trezeste cu acelasi chip superb in minte. Stie ca nu va mai iubi o alta 'ea' asa cum a iubit-o, si mai stie ca nici ea nu ar mai fi putut iubi un alt 'el' asa cum l-a iubit...Pentru asta, si pentru tot ce au trait impreuna, el se hotaraste sa nu mai traiasca in trecut, ci sa simta prezentul, in timp ce isi cladeste viitorul.

Niciun comentariu: